Promotion

Green Coffee Malaysia

2015-01-08
Menurunkan berat badan boleh menjadi sangat sukar.

Oleh sebab itu, ramai orang telah beralih kepada pelbagai makanan tambahan untuk memilih cara yang lebih mudah.Ekstrak Kopi Hijau  adalah salah seorang daripada produk tersebut .... ia masa ini adalah antara yang paling popular makanan tambahan yang menurunkan berat badan di dunia.Sesuai namanya, makanan tambahan ini diekstrak daripada biji kopi hijau.Ia mengandungi bahan yang dipanggil asid chlorogenic, yang dipercayai bertanggungjawab untuk kesan penurunan berat badan.

Ekstrak kopi hijau telah dinaikkan pangkat oleh Dr Oz pada tahun 2012. Beliau adalah seorang doktor TV Amerika dan mungkin yang paling terkenal kesihatan "guru" di dunia.Saya peminat besar suplemen secara umum, tetapi saya ragu-ragu mengenai supplemen apabila ia menjanjikan penurunan berat tambahan kerana mereka hampir tidak pernah berjaya sebagai diiklankan.Artikel ini mengambil lihat terperinci dalam Ekstrak Kopi Hijau  ... apa itu, bagaimana ia berfungsi dan apa yang sains telah mengatakan mengenainya.

Biji kopi secara semula jadi adalah hijau, tetapi mereka biasanya dipanaskan sebelum dijual kepada pengguna. Ini adalah proses yang mengubah mereka coklat.Seperti yang kita tahu ... biji kopi sarat dengan antioksidan dan sebatian farmakologi aktif. Dua daripada yang paling penting adalah Kafein dan Asid chlorogenic.Asid chlorogenic dipercayai menjadi bahan utama yang aktif dalam biji kopi hijau. Iaitu, bahan-bahan yang menghasilkan kesan penurunan berat badan.Malangnya .... sebahagian besar daripada asid chlorogenic dikeluarkan apabila kopi dipanggang.Atas sebab ini, kacang kopi biasa tidak akan mempunyai kesan yang sama (walaupun terdapat banyak sebab-sebab lain yang baik untuk minum kopi jika anda menikmatinya).

Mengikut kajian,lebih ramai berat badan mereka menurun berbanding dengan yang minum kopi biasa. Saya rasa ekstrak biji kopi hijau adalah berbaloi untuk mencuba jika anda ingin tahu mengenainya.
1 comment:

  1. Thanks for sharing all the information with us. Research a lot about the topic but still in confusion about which is better green coffee vs green tea since both possess weight loss capacities.

    ReplyDelete